Δελτίο Τύπου

Επιτυχής ολοκλήρωση της παρουσίασης του Κώδικα Δεοντολογίας

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Κώδικα Δεοντολογίας των Ελληνικών Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με ομιλητές τους: Tom Law, Director of Campaigns and Communications, Ethical Journalism Network, Δημήτρη Μάρη, Πρόεδρο Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου, Λευτέρη Κρέτσο, Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Βασίλη Βασιλόπουλο, Media Standards Advisor / Web Content Manager, ERT New Media και τον Γιάννη Γκιόκα, Αντιπρόεδρο Έρευνας και Ανάπτυξης της PCCW Global. Την ημερίδα συντόνισε ο Γιάννης Θωμάτος, Επιστημονικός συνεργάτης, Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ, ΕΚΠΑ.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΕΔ, κ. Δημήτρης Μάρης, ανάφερε στον χαιρετισμό του: “Σήμερα η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου παρουσιάζει ένα Καταστατικό Σύνταξης με κοινούς κανόνες για τα μέλη της. Πρόκειται για ένα σχέδιο αυτορρύθμισης, που περιλαμβάνει εκδοτικές και δημοσιογραφικές βέλτιστες πρακτικές για τα Ελληνικά ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.

 Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Λευτέρης Κρέτσος, τόνισε ότι: “Συμφωνούμε απολύτως με αυτή την λογική της αυτορρύθμισης. Η σημερινή ημέρα αποτελεί μία ευκαιρία για να ξεκινήσει η συζήτηση για ένα θέμα που δεν αφορά μόνο τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς αλλά το σύνολο της κοινωνίας”.

 Ο κ. Tom Law, Director of Campaigns and Communications του Ethical Journalism Network, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στις πέντε αρχές που πρέπει να διέπουν μια δημοσιογραφική δουλειά (Ακρίβεια, Ανεξαρτησία, Αμεροληψία, Ανθρωπισμό και Λογοδοσία), στάθηκε στον έλεγχο και τις πιέσεις, που δέχεται η σημερινή δημοσιογραφία.

 Στις ψευδείς ειδήσεις και στην ανάγκη προστασίας των δημοσιογράφων και κατ' επέκταση της κοινωνίας, μέσα από την τήρηση των κανόνων ενός Κώδικα Δεοντολογίας, αναφέρθηκε και ο κ. Γιάννης Γκιόκας, Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της PCCW Global.

 Ο τελευταίος ομιλητής, κ. Βασίλης Βασιλόπουλος, Διευθυντής Πολυμέσων και Υπεύθυνος Περιεχομένου της ΕΡΤ καθώς επίσης και επικεφαλής της Έρευνας που οδήγησε στην σύνταξη του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΝΕΔ, τόνισε ότι “αυτός ο Κώδικας Δεοντολογίας που υιοθετεί η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου είναι ουσιαστικά αυτό το πλαίσιο αυτοδέσμευσης προς το Κοινό, που διαβεβαιώνει τον κάθε αναγνώστη, θεατή, ακροατή ότι προσπαθεί να ασκήσει μια δημοσιογραφία, η οποία τελικά κατατείνει προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και κατ' επέκταση του ίδιου του πολίτη”.

 

Την ημερίδα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και οι αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κυρανάκης και Σοφία Ζαχαράκη καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

Συμπληρώστε όλα τα απαραίτητα δικαιολoγητικά, για να γίνετε μέλος της ΕΝ.Ε.Δ.
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ
Video
We blend the strategic with creative
Video
Παρουσίαση του Κώδικα Δεοντολογίας Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης