Δελτίο Τύπου

Nέο Δ.Σ. για την ΕΝ.Ε.Δ. και επανεκλογή του Δημήτρη Μάρη ως Προέδρου της ΕΝΕΔ

Στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝ.Ε.Δ.), πραγματοποιήθηκε σύνθεση νέου διοικητικού συμβουλίου, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου. Πρόεδρος του Δ.Σ. παραμένει ο κ. Δημήτρης Μάρης (Πρόεδρος 24MEDIA) και τα υπόλοιπα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι:
  • Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Ηλιόπουλος (Εκδότης και Διευθύνων Σύμβουλος ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ) 
  • Γραμματέας: Παναγιώτης Γεωργόπουλος (Γενικός Διευθυντής LIQUID MEDIA) 
  • Ταμίας: Μιχάλης Ψύλος (Πρόεδρος ΔΣ και Γενικός Διευθυντής ΑΠΕ-ΜΠΕ) 
  • Μέλος: Δημήτρης Παπακωνσταντίνου (Διευθυντής CAPITAL.GR) 

Σε δήλωσή του μετά την επανεκλογή του στην Προεδρία της ΕΝ.Ε.Δ., ο κ. Δημήτρης Μάρης υπογράμμισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχουν πλέον στην Ελλάδα τα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας:

"Ως Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου, κύριος στόχος μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης στη χώρα μας, σύμφωνα με θεσμικούς κανόνες και παράλληλα η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και εργαλείων που θα διευρύνουν την παρουσία μας στην αγορά. Σημαντική πρωτοβουλία της ΕΝ.Ε.Δ αποτελεί η θέσπιση του «Κώδικα Δεοντολογίας των Ελληνικών Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης» η οποία παρουσίασε, τον περασμένο Νοέμβριο, ένα Καταστατικό Σύνταξης με κοινούς κανόνες για τα μέλη της και ένα οργανωμένο σχέδιο αυτορρύθμισης που περιλαμβάνει εκδοτικές και δημοσιογραφικές βέλτιστες πρακτικές για τα Ελληνικά ψηφιακά μέσα ενημέρωσης”.

Η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012, εκπροσωπεί εταιρείες πρωτογενούς (branded) ψηφιακού περιεχομένου και σήμερα, απαριθμεί επί του παρόντος 22 μέλη, εκ των οποίων τα 13 από αυτά συμμετέχουν ως τακτικά μέλη και τα 9 ως συνδεδεμένοι εκδότες.
Συμπληρώστε όλα τα απαραίτητα δικαιολoγητικά, για να γίνετε μέλος της ΕΝ.Ε.Δ.
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ
Video
We blend the strategic with creative
Video
Παρουσίαση του Κώδικα Δεοντολογίας Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης