Η Ένωση

Ποια είναι η Ένωση

 

Η ΕΝ.Ε.Δ εκπροσωπεί τις εκδοτικές εταιρείες πρωτογενούς (branded) ψηφιακού περιεχομένου. Ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012 από 15 εκδοτικές εταιρείες και στην πορεία προστέθηκαν και συνεχίζουν να προστίθενται κι άλλοι. Σήμερα, απαριθμεί επί του παρόντος 20 μέλη, εκ των οποίων τα 12 από αυτά συμμετέχουν ως τακτικά μέλη και τα 8 ως συνδεδεμένοι εκδότες.

 

Σκοπoί της ΕΝ.Ε.Δ είναι:
  • Η ανάπτυξη και προώθηση του πρωτογενούς ψηφιακού περιεχομένου καθώς και η ενίσχυση της αξιοπιστίας, της αξίας και της συνολικής παρουσίας των επώνυμων sites.
  • Η δημιουργία περιβάλλοντος εμπιστοσύνης και η εγγύηση της εύρυθμης λειτουργίας και διαφάνειας της αγοράς Διαδικτύου μέσω της καθιέρωσης ανεξάρτητου και ενιαίου μηχανισμού ελέγχου και πιστοποίησης των μετρήσεων επισκεψιμότητας των sites για όλα τα μέλη της ένωσης, σε συνεργασία με τις εταιρείες AT Internet και OJD.
  • Η ανάπτυξη και διατήρηση όλων των απαραίτητων τεχνικών και λειτουργικών standards της Διαδικτυακής Αγοράς, σε συνεργασία με το ΙΑΒ Hellas.
  • Η προώθηση της γνώσης και επιμόρφωσης της αγοράς ψηφιακών μεσών σε συνεχή συνεργασία με συγγενικούς φορείς, όπως ΣΔΕ, ΕΔΕΕ, ΙΑΒ.


 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝ.Ε.Δ:

Δημήτριος Μάρης (24Media)Πρόεδρος
Δημήτρης Ηλιόπουλος (Αθηνόραμα)Αντιπρόεδρος
Παναγιώτης Μπόμης (DPG), Γενικός Γραμματέας
Μιχάλης Ψύλος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)Ταμίας
Δημήτρης Παπακωνσταντίνου (Capital.gr)Μέλος


Η Διοικητική ομάδα της ΕΝ.Ε.Δ:

Έλενα ΑντύπαΓραμματεία
Σταύρος ΜπελεχρήςΛογιστήριο
Γιάννης Οικονομάκης, Νομικός Σύμβουλος


 

Τα οικονομικά στοιχεία της ΕΝ.Ε.Δ:

Ισολογισμός 2015
Έκθεση Διαχειρίσεως 2015